Саопштење Покрета РОД поводом напада на државни суверенитет и покушај растакања српског националног бића, као и на изјаву БНВ (бошњачко национално веће) да је за њих званична српска химна „провокација“! 

Ми, представници српског расејања са свих континената, окупљени у Српском Покрету Родољуба Oтаџбине и Дијаспоре (РОД), оштро осуђујемо најновије противуставне активности политичког савеза под именом “Војвођански фронт” као и све друге појединце и организације, које су подржали «идеју» растакања српског бића!

Велики део српске политичке јавности никада није ни чуо за ову политичку групацију, али суштина је да овај “фронт” чине две минорне политичке странке без икаквог упоришта у бирачком телу Србије, а тиме и наше северне покрајине Војводине.

 Први члан “Војвођанског фронта” је “Лига социјалдемократа Војводине” предвођена својим вечитим лидером Ненадом Чанком, док је друга странка “фронта” “Војвођанска партија” коју предводи извесни Александар Оџић.

Оно што је битно за покрет РОД, српски народ и државу у целини јесте чињеница, да су вође политички импотентног “Војвођанског фронта” покренуле опасан пројекат у Србији – Војвођанин као национална припадност (наказни експеримент непостојећег војвођанског идентитета).

 Министарство за људска и мањинска права на чијем челу се налази познати антисрпски и антидржавни чиновник Гордана Чомић, на жалост грађана Србије, осрамотило се недавним сусретом са представницима исто тако, антидржавног “Војвођанског фронта”.

Вишедеценијско антисрпско деловање Ненада Чанка и његових сателита, морало би бити познато највишим представницима извршне, судске и законодавне власти, од којих се много пута очекивала адекватна реакција и санкционисање таквог антидржавног деловања.

Забрињавајуће је да уочи пописа становништва планираног за следећу годину, госпођа министарка на састанку са антидржавим субјектима, обећава додатне контакте и техничку сарадњу до краја године у вези са захтевом “фронтоваца” да се људи у Републици Србији могу изјашњавати као Војвођани у националном смислу.

Дакле, видимо једно опасно, деструктивно и антидржавно деловање од стране припадника Владе Републике Србије, која користи високу функцију зарад разарања српског РОДА!

Покрет РОД апелује на Председника државе, Премијера и Владу, Председника Скупштине Србије и народне посланике да законским мерама у корену пресеку покушај новог дељења српског народа на измишљене националности. Српски народ има велико искуство и добро познаје непријатељске манипулације вешто завијене у тзв. европске вредности.

Историја српског Војводства и природна  припадност Срема, Баната и Бачке српској држави су неоспорна научна чињеница коју не могу променити они, које је Устав при пописима сврстао под “остали” или “регионална припадност” (Ескими, Индијанци, Војвођани, Шумадинци, Банту…дакле широка слобода избора).

Покрет РОД очекује озбиљну реакцију надлежних државних органа и највиших носиоца власти у земљи, како би се даљи покушаји комадања Србије на време зауставили.

 Сматрамо да министарка Гордана Чомић треба да поднесе неопозиву оставку или да је Влада смени са те функције и да ту функцију препусти личности, која ће пуним капацитетом штитити интересе наше Отаџбине.

 

Такође смо сведоци још једног бесомучног и илегалног насртаја на наш уставни поредак, сада у Рашкој области. Напади на Србију и државну химну су дошли од стране  Бошњачког националног већа (БНВ).

БНВ“  је изјавило да званична српска химна „Боже правде“ вређа њихова осећања и да се противе државној химни!

Непоштовање химне, исмевање од стране овог већа али и појединих новинара је скандалозно. Уместо званичне државне химне једна учитељица у Новом Пазару је пустила химну такозваног Санџака!

Где су државни органи да реагују на све ово?!

Замислите на тренутак, шта би се догодило да Срби који живе у Турској, затраже промену химне јер им се не свиђа Турска?!  

Поред нашег покрета РОД, огласили су се и други национални покрети и појединци, који јасно препознају координисан рад непријатеља – мало Војвођанин, мало смета химна, у ствари, њима смета Србија.

Следећи корак биће стварање Војвођанског језика, независних институција и отварање Амбасада?!!

Јасно је да “војвођански фронтовци” и неодговорни појединци из БНВ раде на истом задатку, добијају команде из истог центра и негују исту идеју – слабљење државе Србије.

Овако деловање такође повлачи кривичну одговорност, јер је ругање над државним симболима у свакој земљи кажњиво па тако и у Србији.

 

 Дужност и обавеза сваког српског родољуба и грађанина је да стане у одбрану своје земље и националних интереса.

Никада нећемо допустити да неколицина страних агената међу нашим суграђанима Бошњацима,Мађарима,Словацима и другим, посеје семе непотребне мржње и сукоба.

Србија има велики државни апарат и мора га употребити, јер свима нама она је заједничка Отаџбина.

Увек ћемо, као и у овим случајевима, опомињати власт, да доследном применом закона заштите наше националне интересе, јер тиме осигуравају бољу будућност за све нас.

Живела Србија! 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *