Будућност Србије није АВ – већ старост и нестанак Срба у Србији!

Ко од нас није чуо за предизборни слоган „Будућност Србије АВ“, и истоимени инстаграм налог Председника Србије Александра Вучића, који такође носи име   „buducnostsrbijeav“. 

Међутим, демографски подаци нам најбоље показују каква нас будућност чека. Они показују да нас сваке године постаје на 50.000 мање, да ћемо се до 2050 преполовити и да ће у расејању живети више Срба него у Србији! На жалост, то је наша реална перспектива у будућности са оваквом демографском политиком и политиком према нашем расејању. 

 

У овом тешком коловрату светских догађаја, ми, као народ, доживљавамо историјску катастрофу а то је демографска. Доласком тзв. Западне демократије, увезени су и пројекти који уништавају српски РОД, мењају састав становништва, однос полова, ударају на темеље друштва а то је породица.

По мимо неких природних процеса, највећи удео овој ситуацији имају представници власти. Свака власт у Србији је прихватала и наметала те вредности, које су директно угрозиле опстанак наше породице. Самим тим, довели су Србију до страшне демографске ситуације која никада није била гора.  

Ако погледамо само неколико сувих чињеница, схватићемо у коликој се опасности налазимо.

Имамо изузетно негативан прираштај. Тренд негативне стопе природног прираштаја је око -5,5 %.

Од 168 општина у Србији само у 7 имамо позитиван прираштај. Сваке године изгубимо једну већу општину у Србији.

Број живорођене деце, на историјском је минимуму, сваки пети становник Србије старији је од 65 година, а тек сваки седми млађи од 15.

У Србији се рађа мање деце него у време Балканских ратова или Првог и Другог светског рата !

Имамо само прошле године (2020) на 10.000 мање регистрованих бракова него у претходној (2019) години. Стопе фертилитета показују и то да жене код нас све чешће рађају у тридесетим годинама живота. На све ово може утицати држава, а позитиван пример имамо у Руској Федерацији, где је из изузетно негативног дошло до позитивног прираштаја. 

Према подацима Републичког завода за статистику, 1. јануара 2020, Србија је имала 6.900.000 становника, колико их је било и крајем шездесетих и почетком седамдесетих. За тридесетак година Србија ће се скоро преполовити.

Сваке године се исели из Србије око 50.000 становника и то просечне старости око 29 година. А сваки пети има диплому више или високе школе. Анкете указују да 76% високообразованих не планира да се врати у Србију иако на разне начине помажу матицу.

У популацији од 19 до 29 година 40% младих је за одлазак из земље.

Нису тачне изјаве представника власти па и СМИ, да Срби одлазе само због економских разлога. Разлога има много више, навешћемо неколико основних; због стабилнијих услова за живот, квалитетније социјалне, правне, медицинске и друштвене заштите али и због велике корупције у Србији, криминала и злоупотреба влашћу, због политичке, односно страначке злоупотребе, где је припадност владајућим странкама важнија од стручности. То доказује и велики број наших успешних људи у свету, који нису могли да се реализују у Србији. 

У свој ово ситуацији, дијаспора и даље одржава социјални мир и економију, јер сваке године шаље скоро 40 % више новца у дознакама него што Србија има прилива страних директних инвестиција.

Уз све ово, статус дијаспоре и однос према њој, није био никада на нижем нивоу. Свака национална мањина има више права од наших људи из дијаспоре. Сваки страни инвеститор има неупоредиво више државне подршке од нашег инвеститора из дијаспоре. Наша дијаспора нема, као што то има већина дијаспора у свету, своје представнике у Скупштини, извршној власти и другим институцијама. 

Због свега наведеног, Покрет РОД ће у наредном периоду радити на стварању посебног демографског програма и борити се за позитивне промене, којима ћемо покушати зауставити ове велике негативне процесе. 

Живео српски РОД!

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *