Да ли је на делу уништавање СПЦ ?!

Српски РОДЕ, сведоци смо велике трагедије која се одиграва у врху наше СПЦ. Упокојио се Митрополит Амфилохије, у кратком времену после њега и Патријарх српски Иринеј на следећи дан и Владика Артемије, поред њих, мноштво Владика СПЦ је болесно и „заражено вирусом“, сваки дан стижу новости о упокојењу монахиња и другог свештенства, о чему се ради?!

Шта се дешава са нашим свештенством и Владикама? Да ли је у току највећи ударац на СПЦ? Ко је следећи? Шта се предузима?

Све су ово питања, која тиште васколико српство, које је уплашено и забринуто сумњом да је у току уништење СПЦ и њених великодостојника.

Председник Покрета РОД, Драган Станојевић, дао је интервју „Српском Колективу“ поводом ових дешавања. 

 

Ми, као покрет смо изузетно забринути, верујем као и васцели српски народ, јер изгубисмо поглаваре и најутицајније владике у цркви. Да би се на неки начин отклониле сумње 

  1. Ми тражимо да држава да народу тачне одговоре шта се дешава у СПЦ и од чега су се упокојили црквени великодостојници?
  2. Ово је највећи ударац на нашу цркву до сада, да ли држава ово разматра као безбедносно питање?
  3. Пошто постоји сумња, да се овај процес може наставити, питамо – да ли је држава предузела потребне мере безбедности око преосталих Владика и свештенства и да ли је урађена безбедносна провера?
  4. Тражимо да се направи комисија која би истражила повезаност ових случајева и да се испита да ли су тај, под наводницима вирус донели из ЦГ?

Детаљније можете послушати на указаном линку

https://www.youtube.com/watch?v=c2lygFSbt28&feature=youtu.be&fbclid=IwAR3DMH5VplyYMp8FJL7bmupRW6R7FFF1TbhJD78-AO9sXJi4gxwbJ9bQhAo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *