ДИЈАСПОРА ШАЉЕ ПОДРШКУ УГРОЖЕНОМ СРБСКОМ РОДУ И СПЦ У ЦРНОЈ ГОРИ !

Србски РОДЕ, ми, Срби, расути по целом свету и окупљени у Свесрпском Покрету дијаспоре „Родољуби Отаџбине и Дијаспоре“ РОД са свих континената, имамо велику потребу да Вам бар на овај начин изразимо подршку, упутимо братску љубав и наравно, велику подршку нашој вољеној српској православној цркви у Црној Гори, као и васцелом свештенству, архијерејима, монаштву и верном народу, који се налазе под огромним притиском и изазовима.

Ми, Срби, представници дијаспоре са свих континената окупљени у Покрету „РОД“, осуђујемо још један издајнички чин од стране монтенегринске власти, на челу са Милом Ђукановићем, који је директно уперен против српске православне цркве и васколиког српства, јер овим власт у Подгорици жели да затре СРБСКИ РОД!

Каква је то држава и власт која се прикрива демократијом док хапси и малтретира изабране народне посланике, бије и хапси народ, који се не слаже са издајничком политиком монтенегринског режима. Каква је то власт, која по свом нечовјештву превазилази и Османлије, јер ни они нису цркве преписивали на своје царство, како то сада жели овај режим.

Потпуно се угрожава национални идентитет Србскога РОДА, права на слободу вероисповести и црквене независности као и основна права човека. Они морају знати да је „црква Божија и да је ни врата паклена неће надвладати“!

Ми смо приметили да се у Црној Гори одавно одвија процес „украјинизације“ исти налогодавци, исти процеси и иста технологија. Да ли режим жели исти сценарио као на Донбасу?! Да ли им требају наше цркве да би отварали тржне центре?! Да ли овом режиму треба земља без Срба на њој?!

Сад је Црна Гора пред Светом Гором још црња да црња не може бити.Крстили је с Монте и Негро, савили јој и одсекли трећи прст, загасили тамјан на жару и обукоше рухо као туђу невесту. Струнула је укопна свила која је покривала вековне успомене и сећања. Српство убого и јадно сад је протерано, језик и писмо отето и кривотворено. Стаде хорда издајничка у коло шиптарско, усташко,у коло са сатаном и њиховим милосрдним анђелом. Склонише Ловћен и Биљарду и сад великог Рада Петровића нема у лектирама јер га не извадише из мрског им српства па сад мораше да га пусте да и даље „Српски пише и српски да дише са душом славјанском“.

Данашњи режим у Црној Гори је пљунуо на светињу црногорску, на чојство и на јунаштво, пљунуо је на великог Његоша и Марка, на Светог Василија, на свети пантенон српски и свету Гору.

Желимо да напоменемо да је Покрет „РОД“, у јуну 2019 године, позвао власт Србије да Мила Ђукановића, Мираша Дедеића, Душана Марковића као и друга одговорна лица, која имају директан утицај на ову иницијативу,  огласе „personama non grata“ и забране улазак у Србију! Да им се конфискује сва имовина на територији Србије. https://www.srpskirod.org/pokret-rod-djukanovica-markovica-i-dedejica-oglasiti-personama-non-gratau-srbiji-i-oduzeti-imovinu/

Покрет „РОД“ ће се борити у складу са својим циљевима, програмом и моралном обавезом,  штитећи интересе наше цркве и СРБСКОГА РОДА свим доступним средствима. Обавештаваћемо светску јавност шта чини диктаторски режим у Подгорици.

 

У име Покрета „РОД“

Председник, Драган Станојевић

 

Братски поздрав и захвалност нашем братском порталу https://www.in4s.net/dijaspora-salje-podrsku-ugrozenom-srpskom-narodu-i-spc-u-crnoj-gori/?fbclid=IwAR0lJo1UQlx-EcCtC4_dmXJiLSaJLK9TDBrcUF2ikG9cRg-L8vv_f5vJE5o

2 thoughts on “ДИЈАСПОРА ШАЉЕ ПОДРШКУ УГРОЖЕНОМ СРБСКОМ РОДУ И СПЦ У ЦРНОЈ ГОРИ !”

  1. Prigram Spasenja Srbije postoji i sve vec razradjeno da Srbija bude bolja zemlja od Svajcarske, da se vrati na selo 1 .000.000 ljudi i tako pokrene poljoprivreda, da se podigne turizam i pdigne gradjevina i da se gradi 100.000 stanova . Sve je razradjeno i ja iz Norveske imam sve to. Javite se da zajedno podignemo Srbiju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *