Важна вест: лист Информер је открио Вучићев предлог о подели Косова

Само један дан након разговора председника Путина и Трампа у Хелсинкију (17.07.2018.) лист Информер (власника Драгана Ј. Вучићевића) објављује лажну информацију о садржају њиховог разговора. Наиме, Информер тврди, позивајући се на своје „дипломатске“ изворе, да су Путин и Трамп размотрили проблем Косова и да су се сагласили о подели Косова на следећи начин: „Ако Срби пристану, део Прешева дали би у замену за четири општине на северу КиМ-а!“

Међутим, сви поуздани извори – и јавни али и приватни, тврде да проблем Косова није био ни у плану разговора председника Путина и Трампа, што значи да није ни био тема. То је и логично, јер имајући у виду бројне светске и међусобне проблеме тема Косова је за њих у датом тренутку потпуно маргинална. Главне теме њиховог разговора биле су: амерички избори 2016, борба против тероризма, cybersecurity (Интернет сигурност, …), разоружање Северне Кореје, помоћ сиријским избеглицама. Планирано су били разговори о трговини са Кином, о нуклеарном наоружању. Пошто је главни део двочасовног разговора био tête-à- tête (у „четири ока“), није јасно да ли је било речи о болним темама – о руској „анексији“ Крима, руској помоћи Асаду?

Међутим, лажни чланак Информера има важан значај за српску јавност, јер се овим путем хтело навести српску јавност да поверује да је то дефинитивно решење косовског проблема од стране великих сила. Кроз наводни „договор Путина и Трампа, Информер покушава да афирмише исту опцију коју заговара председник Вучић. (Да напоменемо читаоцима, да је добро познато да Информер већ годинама износи политичке ставове и погледе председника Вучића.) Ова драгоцена лаж Информера омогућила нам је да сазнамо „ вучићев план за Косово“.

Да закључимо – садашња велеиздајничка опција председника Вучића за решавање косовског питања гласи: Требало би да се део Прешева замени за четири српске општине на северу Косова и Метохије! У преводу то значи – замена наше за наше а да би све остало било њихово.

Са овим срамним „компромисним“ (америчким) предлогом већ се сагласила немачка канцеларка Ангела Меркел, а председник Вучић је јуче покушао да „убеди“ и француског председника Макрона, да га и он прихвати. Наравно да је „убеђивање“ Макрона и Запада фарса и служи само за спиновање српске јавности.

Сада се поставља главно питање – зашто председник Вучић не излази са овим велеиздајничким предлогом пред народ? Прво, изгледа да је председнику коначно јасно да и поред интензивног спиновања српске јавности у последња две године, он и његови пропагандисти нису успели да „скувају српску жабу“. Међутим, постоји велика опасност да председник Вучић покуша да како-тако „скува српску жабу“ и то помоћу својих најмоћнијих политичких оружја – лукавство и манипулација народа. Тако би он могао да закаже референдум са једним двосмисленим и у бити антисрпским питањем, или би евентуално могао покушати да у Скупштини – у којој има већину, изгласа неку антисрпску декларацију у вези решавања косовског питања, или да организује нове изборе где би могао да своју евентуалну победу искористи као аргумент за легитимизацију свог погубног плана за велеиздају Косова.

Охрабрујуће је, међутим, да су се последњих месеци неочекивано појавили нови и вероватно нерешиви проблеми за председника Вучића. Прво, ових дана домаћа средства информисања а и страни извори наговештавају да се у Србији појавила још једна важна институција која се, поред Српске православне цркве, снажно противи срамној трговини територијом Косова а коју спроводе председник Вучић и председница Владе Србије, Ана Брнабић. Та нова и моћна снага за одбрану Косова је Војска Србије. Из средстава информисања се сазнаје да је значајан део Војске Србије одлучио да ће се по косовском питању држати Устава Србије и ставова Српске православне цркве. Они се такође залажу за замрзавање косовског питања све док се глобална политичка ситуација не промени у корист Србије. А тај процес је уочљив и неминован у следећих 5-10 година. Уверени смо се да ће Војска Србије бити јединствена по том питању и да ће бити уз свој народ.

Такође велики шок у редовима око председника Вучића је изазвала недавна промена става (о косовском проблему) водеће руске партије Јединствена Русија. Наиме, ова се партија – која стоји иза председника Путина, изјаснила за замрзавање косовског проблема и за чекање повољнијег политичког стања за Србију. Постоје наговештаји у информативним медијима да ће и председник Путин – приликом своје посете Србији у новембру ове године, јасно изразити сличан став као што га има и Јединствена Русија.

Напомињемо, да ова важна промена снага у борби за очување Косова и Метохије у саставу Србије – и то у корист оних који су за замрзавање проблема, мора да охрабри српски народ да пружи одлучан отпор велеиздаји. Народ би морао изаћи масовно на протесте и рећи да је српска црвена линија – нема трговине Косовом и Метохијом и оно мора остати у Србији. Јер, Косово је наше највеће духовно и материјално богатство. Без Косова Србија више неће имати црвене линије за одбрану своје територије и распашће се брже него што се и може замислити.

 

Члан политичког савета покрета „РОД“,

др. Миодраг Кулић, теоријски физичар Немачка.  

Покрет родољуби Oтаџбине и дијаспоре „ РОД“ 18.07.2018

One thought on “Информер је открио Вучићев предлог о подели Косова”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *