Председник Украјине Владимир Зеленски је изазвао велику буру негодовања изјавом „сви који не подржавају политику Украјине могу да се преселе у Русију“!

Тим поводом за руски портал „слободнапреса“ Председник Порета РОД Драган Станојевић дао је интервју. 

Изјава Владимира Зеленског је у супротности са свим демократским начелима и здравим разумом, – каже Драган Станојевич, лидер Свесрпског покрета патриота Отаџбине и дијаспоре РОД.

– Једва могу да верујем да ово говори особа која је дошла на власт, аргументујући о потреби уједињења свих становника Украјине, без обзира на националност и језик. Да је Зеленски следио сопствене идеје, онда би морао прво да напусти Украјину!

Знате ли шта је најгоре?

Изјаве председника Украјине звуче отприлике исто као и бунцање косовских терориста, који су управо овако разговарали са Србима. Ови разговори су завршени етничким чишћењем. 

Данас косовски Срби одлазе на гробља у знак сећања на своју родбину у пратњи оклопних возила.

Сваки њихов покушај да се врате својим кућама је потиснут.

Да ли Зеленски жели да иде истим путем ?!

Да ли заиста мисли да су то демократски принципи и да се на овај начин може управљати земљом?! Бојим се да ће у овој ситуацији половина Украјине, ако не и више, бити приморана да оде.

Чини ми се да Зеленски и његова пратња живе у некој врсти алтернативне стварности која нема везе са реалношћу. Питам се да ли председник схвата озбиљност његових изјава и да ли је свестан до чега оне могу довести?!

Бити председник и играти улогу председника то су две велике разлике.  

https://svpressa.ru/politic/article/306379/?fbclid=IwAR0EMCb-JAtQRsF_DpU0–CO6RdmVBDeIMRre_XkQ0iKNQC4EzdQjCmBLjI

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *