ДРАГАН СТАНОЈЕВИЋ: ЧЛАНСТВО У ЕАЕУ КАО ПИТАЊЕ ЕКОНОМСКОГ ПРАГМАТИЗМА

Евроазијске интеграције представљају географске највеће и енергетске најмоћније интегације у овом веку, — рекао је Драган Станојевић, председник Скупштине српске дијаспоре и оснивач покрета «РОД» у свом наступу на бизнис форуму у оквиру Дана Скупштине народа Евроазије у Београду. Он је навео три основне области међудржавне сарадње: економија, безбедност и друштвено-културни односи.

Према његовим речима, тема формирања Евроазијског савеза се сувише политизује јер у суштини та основ те организације јесте економски прогматизам.

Споменуо је и пример кризе у Украјини којој је био сведок.

«Данас је Украјина званично признала да су имали губитке само због несарадње са Руском Федерацијом преко 31 млрд долара».

Говорећи о користи Србије од учешћа у евроазијским интеграцијама, пре свега у економији, Драган Станојевић је навео податке:

«Склапањем споразума са Евроазијским савезом за домаћа предузећа отворило се тржиште са укупно 280 млн потрошача. Српска роба је постала конкурентнија јер на њу не би плачали царине. Пуноправно чланство доноси корист од пласмана веће количине робе, раста извоза, подстицаја домаће индустрије, раста радних места и тако даље. Све оно што је нама јако потребно».

https://srb.news-front.info/2018/10/10/dragan-stanojevi-chlanstvo-u-eaeu-kao-pitane-ekonomskog-pragmatizma/

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *