Оснивачу и представнику Покрета „РОД“ у Словенији Радету Бакрачевићу уручена Повеља Матице Српске.

 

5. децембра 2019,“Штајерским новицама” уручена је у Београду ПОВЕЉА за допринос унапређењу веза државе Србије и наших људи у иностранству.

ШТАЈЕРСКЕ НОВИЦЕ је 10. августа 2019 у 21,00 часова. посетио 20. милионити читалац, што представља рекорд за Гиниса.
Додели Повеље у Београду присуствовали су новинари овог престижног часописа: Раде Бакрачевић, главни уредник, Здравко Мајсторовић, уредник фотографије, Марко Лопушина, уредник за Београд, Божидар Дринић, уредник за подручје Зрењанина.

Годишњу Повељу Матице исељеника и Срба у региону за достигнућа у области информисања добио је електронски портал »ШТАЈЕРСКЕ НОВИЦЕ« , кога издаје СКД Штајерска скупност из Марибора

Годишњу Повељу Матице исељеника и Срба у региону за достигнућа у области информисања добили су недељник “Наша реч”, који издаје Савез Срба у Румунији и електронски портал “Штајерске новице”, српске Штајерске заједнице из Словеније. Повељу су примили главни уредници Љубинка Перинац Станков из Темишвара и Раде Бакрачевић из Марибора.

• Ми смо мала заједница, али велики медиј, јер имамо преко 20 и по милиона посета. То је рекорд за Гиниса. То је знак да добро радимо и да ћемо још боље радити. Хвала Матици на подршци и сарадњи, јер само заједно можемо да будемо сложнији и јачи – рекао је Раде Бакрачевић, председник српске Штајерске заједнице из Марибора, који је са потпредседником Здравком Мајсторовићем дошао у Београд на ову прославу.

Покрет РОД окупља квалитетне људе, што доказују разне награде и признања за њихов труд и ангажовање. Раде Бакрачевић је најстарији међу нама али многи се диве његовој енергији и способности. 

У име Покрета РОД честитамо нашем Радету добијање овог признања.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *