НОВИ СВЕТСКИ ПРАВЕДНИ ПОРЕДАК

 

У завршници историјских преговора Русије са Америком у Женеви и уочи самита Русија-НАТО у Бриселу, српски покрет родољуба отаџбине и дијаспоре РОД пружа пуну подршку братској и савезничкој руској страни како би својим аргументованим војно-дипломатским ставовима обезбедила светски мир на дугорочном плану.

Више од три деценије уназад, истинољубиви и слободарски народи сведоци су агресивне политике западних сила предвођених САД и НАТО да путем војног, економског и политичког насиља обезбеде глобални монопол на свако право контроле и одлучивања у свом изричитом геостратешком интересу.

Завршетак тзв. Хладног рата, дезинтеграција великог СССР и пад Берлинског зида био је резултат субверзивног деловања америчких и НАТО специјалних служби, као и њихових експозитура инсталираних у привредном, друштвеном и културном животу многих источноевропских, балтичких, кавкаских, балканских, ценрално-азијских, блискоисточних и Северно афричких суверених држава.

Циљеви западних елита увек су заинтересовани за овладавање економским и енергетским ресурсима других народа, а до својих грамзиво зацртаних циљева западни промотери тзв. демократије и слободног тржишта увек су били спремни да употребе и бестијалну војну силу.

Покрет РОД подсећа јавност на ужасну кампању западњачких медија приликом насилне дезинтеграције бивше Југославије, када је српски народ, једини државотворни народ и творац јужнословенске државне заједнице након Великог рата проглашен за геноцидан, дивљачки и агресорски.

Пред очима читаве планете, наш народ је прво медијски сатанизован, а затим безобзирно и нелегално нападнут пуним капацитетима наводно одбрамбеног НАТО. Сателити западне војне алијансе на Балкану у борби против Срба награђени су уласком у ЕУ и НАТО, нелегитимни хашки суд није никада процесуирао њихове војне и политичке главешине одговорне за злочине над Србима и као бонус награда припале су им историјске српске територије. Упркос жестоким притисцима ЕУ и НАТО по питању Косова и Метохије и Републике Српске, држава Србија остала је политички доследна у одбрани сопствених интереса ослањајући се на Руску Федерацију као на свог јединог и историјски доследног савезника и пријатеља.

Покрет РОД сматра да је доласком на власт у Русији Владимир Путин зауставио општи пад државе, економског система и њене одбрамбене моћи. Савремена Русија која носи дубок печат председника Путина и његових најближих сарадника јесте симбол отпора светској хегемонији једне утилитаристичке и неправедне силе која би хтела све исвакога за себе. Дрско и опасно проширење НАТО према осетљивим руским границама отпочело је након агресије на Србију 1999. године. Нагли пријеми држава „кандидата“ за чланство у северноатлантској војној алијанси ређали су се као на покретној траци.

На волшебан начин све државе из бившег Варшавског уговора који је гравитирао Москви, сада су се нашле у супарничком табору како би се утицај руске војне силе, а тиме и њене међународне политичке улоге потпуно минимализовао и свео на ниво слабије регионалне силе.

Отпор и знање Владимира Путина и најважнијих руководиоца новоизграђеног државног апарата зауставили су пропадање Русије и у кратком временском року повратиле земљу на сам светски врх. Моћ Русије да делује као противтежа западним хегемонистичким центрима моћи показана је у Грузији, на Кавказу, у Сирији, Либији, Венецуели, Централноафричкој републици, на Криму и у Донбасу, у Белорусији, на Балкану и Казахстану. Најмоћније земље ЕУ, на првом месту Немачка, осетиле су недавно на својој кожи снагу руског енергетског колоса и цену сукобљавања са Москвом на економском пољу. Својом неограниченом супериорношћу у привредном животу света и најнапреднијом војном технологијом, Русија је након више деценија у позицији да води офанзивну међународну политику и онима који би на подмукли начин желели да се докопају њених ресурса или је војно угрозе постави јасне ултиматуме.

У свом годишњем обраћању нацији, руски председник Путин повукао је црвене линије кључне за националну безбедност Русије које су западни партнери узели за озбиљно и то нас доводи до актуелног самита Русија-НАТО у Бриселу.

Српски покрет РОД је задовољан основним захтевима Москве упућеним НАТО и САД где се тражи проглашење екс совјетског простора за руску зону утицаја, не размештање офанзивних ракетних система кратког и средњег домета у међусобни домет и забрана ширења НАТО на Украјину и остале рубне зоне ка Руској Федерацији. Уверени смо да правно обавезујући споразуми које руска страна нуди Западу неће бити одмах прихваћени, али важно је да су покренути озбиљни механизми одбране након вишедеценијског дефанзивног става Москве према НАТО експанзији. Отворено руско противљење самовољи западних сила у новој години јасан је показатељ да се рађа нови и праведнији светски поредак где ће глас Москве и Пекинга имати све већу тежину.

Поучени историјским искуством и најновијим дешавањима у Казахстану који је спасен трагедије унутрашњег сукоба захваљујући брзим и одлучним активностима Русије и ОДКБ, српски покрет РОД тражи да Србија настави и продуби војнотехничку, економску и политичку сарадњу са Русијом и Евроазијском економском унијом.

Национални интереси нашег народа и државе на балканској ветрометини најбоље се могу заштитити стратешким партнерством са братском Русијом, а савремено руско наоружање најбољи је гарант одвраћања за сваког потенцијалног агресора на наш државни суверенитет и слободну народну вољу да о својој судбини самостално и демократски одлучује.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *