О форуму дијаспоре одржаном у Аустрији у организацији Покрета Родољуба Отаџбине и Дијаспоре „РОД“, објавила је и медијска кућа РТС. 

То говори о озбиљности и нивоу форума, на ком су се окупили лидери дијаспоре из разних држава и већине српских заједница Аустрије, као и председник савеза Срба Аустрије.

Такав догађај није могао остати не примећен у српској јавности и медијима, јер снага коју поседује српско расејање је огромна, али расејање није никада довољно испоштовано од стране власти, тако да је циљ наших окупљања, поред заштите националних интереса и подршке држави, захтевање да се поштују потребе расејања и да у складу са стандардима будемо укључени у друштвено-политички живот Србије. 

Дијаспора не жели више да буде предмет манипулација разних структура и политичких опција, ми сами узимамо судбину у своје руке и борићемо се за стратешке националне интересе нашег наРОДА и државе. 

Са скупа је такође упућена и порука подршке напаћеном народу на КиМ али и позив држави, да обезбеди потпуну заштиту нашем наРОДУ и очува територијални интегритет.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *