Драги пријатељи, поштована господо, дозволите ми да вас поздравим из пријатељске Републике Србије. 

Захвалио бих се организаторима овог великог и важног догађаја, јер овде учествују уважени људи и стручњаци из многих држава који заслужују поштовање и поверење. 

Пошто је акценат овог форума на глобалним процесима који угрожавају суверенитете држава и изазивају разне конфликте кроз „обојене револуције“ осврћући се на дешавања у бившој Југославији и Украјини, ја ћу Вам напоменути како се тај процес одвијао код нас.

Поздрвљам формирање трочлане независне комисије Украјина-Русија.

Данас смо сведоци глобалне прерасподеле и процеса који су заправо започели са Југославијом, а касније и са Србијом. На жалост, овај процес није завршен, он утиче на живот наших народа са још већом снагом и енергијом. 

Подсетићу вас како је започет распад Југославије (СФРЈ) почетком деведесетих. Распад (СФРЈ) део је велике геополитичке прерасподеле утицаја у свету и био је последица победе Сједињених Држава и њихових савезника у хладном рату. Као резултат овог процеса, одиграли су се крвави ратови, који су однели стотине хиљада људских жртава, у бившим републикама Југославије. Сви ови процеси одвијали су се под директном контролом Запада и Сједињених Држава, услед чега су настале нове „независне“ државе _ које су створене грубим кршењем међународних норми и права. 

Желео бих да нагласим да је пре ових сукоба била масовна медијска припрема, која је била праћена разним провокацијама и режијама (уз пратњу западних СМИ), које су служиле за покретање спољне агресије. Извршена је стравична антисрпска пропаганда, Срби су представљени као звери које готово једу људе, припремајући тако своје гласаче за скупу акцију, односно војну агресију на Србију. 

Тако је НАТО почео да бомбардује прво Србе у Босни, а касније и у самој Србији. Истовремено је извршена логистичка и војно-техничка помоћ разним терористичким групама и странама у сукобу. Посебно је помоћ пружена Хрватима и муслиманским муџахединима, а 1999. године и пре, терористичкој организацији УЧК на Косову и Метохији, након чега су Срби страдали од спољне и унутрашње агресије, убијани и протерани са својих земаља, а у Хрватској је извршен поново геноцид над српским народом. 

Подсетио бих на једну веома важну историјску чињеницу, а то извршени геноцид Хрвата над Србима. Овај страшни догађај избрисан је дуги низ година не само из светске, већ донедавно из националне српске историје. У Хрватској је створен стравични концентрациони логор „Jасеновац“ у којем је уништено више од 750 хиљада Срба, али Јевреја и Цигана. Чак су смислили и посебан нож, који се звао „Сербосек“ јер је с њим било лакше и брже сећи српске главе! 

Поред тога, тамо је створен и први дечији концентрациони логор у историји човечанства! У њему су хрватске усташе починиле жестока убиства деце, одсецали им главе, тровали их отровом и содом, вадили очи, скувале их у котловима, бациле живе у јаме, изгладнеле и жедне. У периоду од 1941. до 1945. године у Хрватској је мучено и зверски уништено око 75 хиљада дјеце млађе од 14 година (Душан Бурсаћ у књизи „Анђели у паклу“). 

Познати израелски историчар и стручњак за холокауст Гидеон Грајф написао је монографију „Јасеновац-Аусцхвитз оф тхе Балкан“ у којој је описао 57 перверзних метода убиства, рекавши да је ово светски рекорд и да је у концентрационом логору „Иасеновац“ смрт доведена до савршенства! Хрватске усташе показале су још много злочина и “ милост „од Немаца, уживали су гледајући жртве мучене до последњег даха! 

Веза између догађаја 1941. и 1991. године је јасно видљива. У оба случаја дошло је до уништења Југославије, Хрватска се одвојила, прогласивши независну државу. То се догодило током активних војних, политичких, дипломатских акција Немачке, Ватикана и Сједињених Држава. Имајући све ове чињенице на уму, Западу није било тешко играти на ову карту и изазвати крвопролиће. Деловали су у неколико праваца, са посебним нагласком на етничке и верске контрадикције. Све је то било праћено великим финансијским уливањима, стварањем фондова, активирањем „агената утицаја“, куповином званичника и политичара и подршком опозиционих снага. 

Моје мишљење је да је Европа постала талац америчке политике на Балкану, играла туђу игру на својој територији, уништивши инфраструктуру у центру Европе, мостове на Дунаву,  које они такође користе. Показала је недостатак независности и потпуно политички деградирала, а НАТО је бомбардирањем цивила у центру Европе показао своје право лице и покренуо механизам самоуништења. 

После уништења Југославије, етничка територија српског народа, као и православље, сузила се за око трећину. Српска Крајина, Источна и Западна Славонија у Хрватској су практично нестале, српски народ је фактички протеран са Косова, колевке његове духовности и државности. 

Уместо да поштујемо Резолуцију 1244 Савета безбедности УН о Косову и Метохији, добили смо присилно отргнути део Србије, где је створен највећи криминални центар у Европи, где можете купити било коју врсту дроге, оружја и људских органа и где су преостали Срби, одлазе на гробља у пратњи оклопних возила. 

Кажу – Срби су заслужни за злочине током распада СФРЈ, замислите ту бесмислену тврдњу да смо криви за „агресију“ на сопствену земљу?! Сви разумеју да су злочини почињени са свих страна, али врх леденог брега, западна лаж према Србима, била је измишљена и тиражирана лаж о геноциду над муслиманима у Сребреници (БиХ), која је послужила као основа за агресију на српски народ и осуду српског руководства у МТ-у ( Међународни суд за бившу Југославију). Овај суд је направљен како би се створила илузија међународног права, који ће све ове ложе против Срба устиснути у правно поље. Сви су се одавно уверили да ово није суд истине, већ суђење над Србима. Више од 90% осуђених су Срби. 

Током распада мултинационалне и мултиконфесионалне државе Југославије, створен је низ преседана – укључујући преседан мешања у унутрашње ствари државе споља, право на национално самоопредељење и неповредивост граница, национално самоопредељење. Међународно право и принципи су уништени. 

После НАТО бомбардовања Србије 1999. године, која је цинично названа „милосрдним анђелом“ убијајући децу у колевкама и болницама, уништавајући инфраструктуру и наносећи огромну материјалну и еколошку штету, на тај начин је Запад одлучио да нам донесе „демократију“. 

Тако је 2000. године започела нова фаза агресије на Србију, спровођењем такозваног пројекта „меке моћи“, који је касније постао популаран као „обојена револуција“ она је донела западну „демократију“ многим земљама које су се после ње распале. 

Велика пажња посвећена је тактичкој обуци активиста, са којима су одржани семинари о ненасилном отпору у суседним земљама. За спровођење овог пројекта потребан је разлог, по правилу су то избори, чији резултат једна страна не признаје. Тако су у Југославији 24. септембра 2000. одржани председнички избори. Према званичним подацима, актуелни шеф државе Милошевић освојио је 38,62% гласова, његов главни ривал Коштуница – 48,96%. Друга рунда требало је да буде одржана 8. октобра, али је опозициони лидер Коштуница одбио да призна резултате прве, прогласивши победу. То је био план западних конторолора „обојене револуције“ и дат им је знак за почетак нереда у Београду. Тај процес је ушао у историју као „булдожерска револуција“ која је довела до свргавања Милошевића и коначног слома савезничке државе. 

Када су протести започели у Украјини, Грузији, Либији, Сирији и другим земљама, одмах ми је било јасно шта се догађа. Користили су жељу људи да живе боље, имају виши животни стандард, боље плате, више слободе, „револуционарни“ политичари су обећавали благо с неба и људи су веровали, на крају су добили све супротно. 

Због тога сам, док сам 2014. био у Украјини, из личног искуства говорио куда води тај процес, и одмах сам проглашен непријатељем и агентом Кремља, али то није променило чињеницу дешавања и резултата у Украјини. Ево, поделићу са Вама шта смо добили појавом ове „демократије“; псеудо-демократија, лажне вредности, право јачих, тоталитарни либерализам, олигархију, контролисани међународни криминални картели, трговина дрогом, дрога у школама, содомија, многе антидржавне НВО и невладине организације, секте, тајна друштва, спољна управу, имиграцију, диктатуру мањине и многе друге „демократске вредности“. 

Истовремено смо изгубили; суверенитет, економски потенцијал, производни капацитет, радна места, спољна тржишта, социјални статус, медицину, породичне и традиционалне вредности, сопствену културу, право на веру, образовање, способност одгајања и васпитања деце и на крају породицу и слободу. 

Процес који нам данас намеће „глобални предиктор“ изазива ерозију и уништавање држава и суверености преношењем државних овлашћења и прерогатива на спољну контролу (врх пирамиде). Циљ је да се уништи и демонтира све, од породице до државе. Да се униште сви облици колективне свести, супротставити нас једни другима, поделити, организовати хаос, рат свих против свих, заменити праве вредности и поглед на свет на лажне, уништавати генским оружјем, смањити популацију итд. 

У овом времену, „Глобални предиктор“ (врх пирамиде), поседујући интегрално знање и ресурсе, користећи принцип „подели и владај“ који седи на врху пирамиде, управља контрадикторностима „гомиле“ (народа) трљајући руке, зарађујући милијарде и стварајући нове планове за уништавање човека. 

По мом мишљењу, данас је СВЕТ у веома великој опасности, сведоци смо опасних процеса који прете читавом човечанству. 

Будући да је покрет РОД, који ја водим, покрет светске српске дијаспоре, размењујемо информације, знања, искуства из целог света и на основу тога развијамо одређене планове са циљем очувања и заштите нашег наРОД-а.

Суочавамо се са глобалним изазовима, зато је моје данашње учешће на овом великом и важном међународном форуму, део борбе за интересе људског РОД-а ..

Морамо се ујединити око заједничких људских вредности, за одбрану од постојећих глобалних претњи које нам додељују улогу експерименталних мишева. 

Драган Станојевић, председник покрета РОД „патриота отаџбине и дијаспоре“.

www.srpskirod.org