Оснивач и један од најактивнијих чланова Покрета „РОД“ Стане Рибић из Словачке, наставља пројекте који овековечују наше великане који су оставили најдубљи траг у човечанству. Његове активности са својим сарадницима, годинама позитивно изненађују Србе и Словаке.

Желимо да напоменемо да је циљ нашег Покрета „РОД“ да кроз наше утицајне људи у расејању решавамо и национална питања која су од великог значаја за наш РОД. Тако је наш РОД Стане Рибић са својим сарадницима у Словачкој успео да са Владом те државе договори да Срби у Словачкој добију статус националне мањине и то је јединствен случај.

22 Јануара 2020 године у атријуму зграде Словачког радија на Митнеј улици бр.1, Удружење Срба у Словачкој чији је Председник Стане Рибич, оснивач и члан РОД-а, открива бисту највећем уму свих времене, визионару, научнику, проналазачу Николи Тесли. У сарадњи са државним институцијама Словачке и Србије уз пригодан културни програм уметника из Словачке, Србије и Аустрије одаће признање овом великану, генију без чијег погледа у будућност не би постојала садашњост какву живимо данас.

Биста је рад Ђорђа Лазића, вајара из Сремских Карловаца а у бронзи је излила уметничка ливница „Станишић“. 

 

Желимо да у име свих оснивача и чланова Покреда „РОД“ изнесемо благодарност нашем РОД-у Станету Рибичу за његов труд и реализацију пројеката од националног значаја. 

Стане Рибич – оснивач Покрета „РОД“

У име Покрета „РОД“, Председник Драган Станојевић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *