Коментар Покрета РОД на штрајк глађу испред Скупштине Србије

Изјава Председника Србије да ОН нема другу опцију него да призна државност Косова изазвала је невероватне догађаје у срцу Београда ових дана. Професор доктор Миладин Шеварлић започео је штрајк глађу испред дома Скупштине. Миладин под шајкачом, родољуб, независни глас разума у скупштинској клупи, исто као и наш Председник, није имао другог избора да његов глас дође до народа него да започне штрајк глађу.

Потом креће нешто што ни Кустурица не би успео да смисли. Креће талас штрајкова глађу, прво Бошко, затим Мартиновић уз подршку своје партијске колегинице. Ту се брже боље новинари утркују ко ће да заузме боље место и чија ће слика донети већи тираж. Убрзо се друштвене мреже усијавају и пред Скупштину стижу поклоници, прво Двери, затим на брзину планираном партијском акцијом навијачи водеће странке……и ту настаје хаос.
Слика која ће отићи у свет да представи дешавања у Србији прошлих пар дана, слика коју ће гледати српски непријатељи, српска дијаспора тј Срби изван Србије, слика која говори шта је два месеца самоизолације учинила од нације, слика коју ни један нормалан Србин није желео да види…….хаос.

Покрет РОД није у могућности да гладује испред дома Скупштине али можемо да изразимо и дамо пуну подршку правом и искреном Србину професору доктору Миладину Шеварлићу који једини има прави разлог штрајка глађу. Како може председник Србије да да изјаву да ће морати да призна отуђивање дела територије државе за коју се на Мирослављевом Јеванђељу заклео да ће…..оно друго, тако му Бог помогао.

Ако Председник нема опцију нека се лепо “ одкуне“ и нека каже зашто нема опцију. Нека транспарентно каже јасно и гласно својој нацији, како у Србији тако и изван Србије, зашто. Ко га је натерао, уценио, убедио, завео или замолио да нема опције у очувању територијалног интегритета Србије.

Покрет РОД је у манастиру Милешева пре две године објавио Декларацију о заштити Косова и Метохије, и с обзиром да смо расути по свету немамо начина да се физички придружимо Миладину али можемо у срединама где живимо да ширимо информацију о правим вредностима, истинитој борби независног представника српског народа у Скупштини Србије који заиста нема другу опцију него да се у тим годинама живота одлучи на штрајк глађу да би информација о неодговорним изјавама српског Председника дошле до ушију, како Срба тако и грађана и државника земаља у којима живимо.

У нашим секундарним отаџбинама нема цензуре и довољно знамо стране језике да преведемо право стање у Србији и чињеницу да Срби у Србији живе у информативном мраку. Страним државницима ће бити лако да схвате да јавна изјава о “ морању признавања дела територије“ у њиховим земљама би значило аутоматски отказ са места Председника, водећег Министра, краља, цара или како се већ та функција класификује.
У свим нормалним земљама би то било то. Српски родољуби изван Србије то знају, зна то и српски народ у Србији али не може да да искаже то јавно због медијског мрака. Знају и да ова неозбиљна и несмотрена изјава није никаква новост већ врхунац дугогодишње политике коју Мирослав није ни слутио кад је писао Јеванђеље.

Професоре докторе Миладине Шеварлићу – подржавамо те, србине, родољубе, истински представниче српског народа у Србији. Твој став, залагање и убеђења ће доћи до ушију разумних људи како у Србији тако и у свету. Како до Срба тако и странаца. Како обичних смртника тако и државника, и сви ће разумети твој став и намеру.

Нека живи српски РОД, живела Србија

Жељко Вранеш, члан председништва Покрета РОД
Лондон 12 Мај 2020

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *