Подршка Војном синдикату Србије и Председнику Новици Антићу

 

         Представници српског расејања са свих континената, окупљени у Покрету Родољуба Отаџбине и Дијаспоре „РОД“, остварили су блиску сарадњу са Војним синдикатом Србије,који се бори за побољшање материјалног и социјалног положаја њених припадника, јер је побољшање статуса припадника Војске Србије, један од циљева Покрета „РОД“.

 

Желимо да саопштимо јавности да је Покрет „РОД“ изненађен и изузетно забринут због проблема са којима се сусреће Војни синдикат Србије и његов Председник Новица Антић, против кога се води кампања али и очигледно незоконити поступци, јер се воде „због јавног изношења ставова синдиката“! Очигледно је и то, да систем користи све полуге власти, против сопственог репрезентативног синдиката и изабраног Председника.

Све ово нам говори да некоме у Министарству одбране Републике Србије и руководству Државе, не одговара побољшање статуса војних припадника и војске у целини.   

         Неприхватљиво је да одговорна лица из Министарства одбране, воде борбу против синдиката, уместо да воде дијалог о побољшању статуса припадника Војске Србије.

Питамо одговорне представнике власти и Министарства одбране, да ли је њихов циљ да Србија буде препознатљива као успешна земља, која обезбеђује достојан статус својим припадницима војске и народа у целини, или да буде препознатљива по негативним појавама, у овом случају, прогоном синдикалних вођа, уз фрагмантно кршење правила и Закона?!

Треба ли напоменути да је наша војска увек била прва на прагу одбране наше отаџбине, да су многи припадници уједно и ветерани, да су то заслужени грађани наше отаџбине, којима ова држава није дала заслужени статус, за разлику од многих политичара, који данас користе та добра и који делују против те исте војске!

 

Покрет „РОД“ тражи да одговорна лица престану прогон синдиката, да се хитно приспитају решења донета против Председника синдиката г.Антића, да се оствари хитан дијалог са синдикатом и донесу одлуке у интересу војске а самим тим и државе.

Сматрамо да је у интерсу државе да има обезбеђену и задовољну армију и да подсетимо на стару мудрост, коју недавно изговори и владимир Путин, „ко не храни своју, храниће туђу војску“!

 

Председник Покрета „РОД“,

Драган Станојевић

Подршка Новица синдикат pdf

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *