Покрет „РОД“ -Ђукановића, Марковића и Дедејића огласити „персонама нон грата“у Србији и одузети имовину.

Покрет Родољуба Отаџбине и Дијаспоре  РОД осуђује још један издајнички чин од стране Монтенегринске власти на челу са Милом Ђукановићем, који је директно уперен против српске православне цркве, васколиког србства и многомилионске дијаспоре, јер тај закон прети кидањем једне од последњих спона међу нашим државама а намера власти у Подгорици је да се затре СРБСКИ РОД!

У Црној Гори одавно траје процес „украјинизације“ и није случајно да се Мило консултовао са Порошенком, који му је давао инструкције, па је једна од завршних тачака тог процеса, управо стварање непризнате ручне цркве и затирање свега србскога (руског) уз отимање храмова и друге имовине.                                                                                                                                                                   

Црна Гора је припремила нови закон о верским заједницама, по коме Влада у Подгорици поставља највише црквене великодостојнике, дели имовину и одваја Митрополију црногорско-приморску од Патријаршије у Београду.                                                                                                       

Нацртом закона се нарушавају слободе вероисповести и дубоко се задире у црквену независност, која траје вековима. Правосавна црква се увек самостално уређивала по канонима који важе вековима.                                                                                                                                                           

Ситуацију најбоље илуструје изјава митрополита Амфилохија који је рекао  „Основни циљ је да оскрнаве и разоре ћивот Светога Петра Цетињскога, да пљуну на руку Светога Јована Крститеља и на оно ради чега је он посечен. А посечен је због тога што је казао истину“.

Нацрт драстично нарушава слободе вероисповести и дубоко задире у црквену независност, која траје вековима и на коју се није насртало ни у много тежим временима. Православна црква је увек уређивала саму себе, по канонима који важе готово хиљаду година.  Покрет „РОД“ је одлучан  против тога да држава уређује односе у њој и, не дај боже, бира митрополита“. Црква се не региструје у полицијској станици, црква је народ а народ је црква!

Пре 6 векова почела је косовска трагика и епопеја трагичне косовске легенде. Клицали су тада читавом Српству као аманет и опомену: Ко не дошо на бој на Косово, од рода му ништа не родило“

Неко је тада упозорио небеског цара: Невера ти седи уз колено, сутра ће те издати на Косову“. Та тужна и крвава судбина косовске трагике и српства тада је антиципирана па ми и на сутрашњи дан ламентујемо на исти начин: „Ко не дошо сутра пред Подгорицу да нам брани српство и веру свету, рђом капо и никад не искапо.

Ево пред лик Србина, пред окађену светињу и цркву, пред чисто и благородно лице православно сваког од нас, изађе и изроди се Милогорац који ће нас „Сутра издати.Он је та невера која нам лежи уз колено. Трагови му смрде нечовјештвом. Пљунуо је на светињу црногорску, на чојство и на јунаштво, пљунуо је на великог Његоша и Марка, на Светог Василија, на свети пантенон српски и свету Гору.

Сад је Црна Гора пред Светом Гором још црња да црња не може бити.Крстили је с Монте и Негро, савили јој и одсекли трећи прст, загасили тамјан на жару и обукоше рухо као туђу невесту. Струнула је укопна свила која је покривала вековне успомене и сећања. Српсто убого и јадно сад је протерано, језик и писмо отето и кривотворено. Стаде хорда издајничка у коло шиптарско, усташко,у коло са сатаном и њиховим милосрдним анђелом. Склонише Ловћен и Биљарду и сад великог Рада Петровића нема у лектирама јер га не извадише из мрског им српства па сад мораше да га пусте да и даље „Српски пише и српски да дише са душом славјанском“.

Српство наше јадно и кукавно ко ли ми те брани од ала и врана Милогорских. Сутра ће се под Подгорицом сабрати и разабрати свеколико и чисто српство и сви ће се заклети. „Ко је Србин и српскога РОД-а чуваће и крвљу бранити оно што је светиња и слобода“.

Ми, предстравници дијаспоре са свих континената окупљени у Покрету „РОД“, осуђујемо покушај Владе Црне Горе и Мила Ђукановића да усвоји овај антисрпски и антицивилизацијски закон, позивамо васцели српски РОД да искористи све своје потенцијале да спрече овај сатанистички покушај затирања српства у ЦГ. Чврсто стајемо уз наш многострадални српски РОД у Црној Гори, уз јасну поруку антисрпском режиму у ЦГ да то неће проћи и да ће вас народ послати на сметлиште историје!

Ово је последњи моменат да Србија предузме најенергичније мере против Црногорског режима, јер су угрожени највећи интереси нашег наРОДА, Не постоји више никакво оправдање за Ђукановића, мора се јавно квалификовати као непријатељ српског РОД-а.

Покрет „РОД“ позива власти Републике Србије и Председника Александра Вучића да Мила Ђукановића, Мираша Дедеића, Душана Марковића као и друга одговорна лица, која имају директан утицај на ову иницијативу,  огласе „personama non grata“ и забране улазак у Србију!

Истовремено тражимо да се преиспита легалност комплетне имовине коју наведена лица поседују у Србији. 

Покрет „РОД“ ће се борити у складу са својим циљевима, програмом и моралном обавезом,  штитећи интересе наше цркве и СРБСКОГА РОДА свим доступним средствима. 

Покрет „РОД“

фото ИН4С . Тројичидански Сабор у Подгорици

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *