27.12.2019 Представници Покрета „РОД“ су били позвани у Министарство Спољних Послова Србије на састанак и пријем.

На пријему су били Председник Драган Станојевић и члан председништва Жељко Вранеш из Лондона. У министарству је одржан радни састанак са руководиоцем одељења МСП за дијаспору и миграције Амбасадорком Љиљаном Никшић.

На састанку је договорена даља сарадња на пољу борбе против фалсификације историје, очувању сећања на наше жртве и реализације пројекта „Јасеновац – Балкански Аушвиц“ који Покрет „РОД“ промовише у дијаспори.

Направљен је план активности око предстојећих промоција књиге „Јасеновац – Балкански Аушвиц“ уз присуство аутора Гидеона Грајфа у разним државама Европе али и света,  које ће бити одржане у 2020 години.

 На састанку су присуствовали и јединствени преживели из злочиначког логора Јасеновац, деца логораши  88 – годишња Смиља Тишма, Јелена Радојчић и Гојко Рончевић.

После завршетка радног састанка, уприличен је састанак са министром Ивицом Дачићем са којим је такође било речи о даљој сарадњи на овом пројекту али и потребама дијаспоре које Покрет „РОД“ тражи од државе али и овог министарства.

Узајамно је исказана захвалност на реализацији овог пројекта а Председник Покрета „РОД“ Драган Станојевић и члан Председништва Жељко Вранеш уручили су МСП и министру Ивици Дачићу Захвалницу за подршку и ангажовање на реализацији пројекта „Јасеновац – Балкански Аушвиц“ и посебно се захвалили главном носиоцу пројекта Амбасадорци Љиљани Никшић.

Наравно, ово је један сегмент сарадње који је пример да Држава и дијаспора могу обезбедити реализацију заједничких пројеката који су од националног интереса за наш НАРОД!

Али, и поред тога,  ми остајемо незадовољни и крајње забринути за однос матице према дијаспори и наставићемо да се боримо за интересе нашег расејања али и Српских интереса у целини.

Ми показујемо добру вољу и помажемо одређене пројекте, који су од великог значаја за српски РОД и ту нема двоумљења или надгорњавања јер је од пресудног значаја за СРПСКИ РОД. Независно од свега тога, очекујемо да држава реши наше конкретне захтеве, да власт делује апсолутно у интересу нашег народа и обезбеди територијални интегритет и просперитет.

 

Амбасадорка Љиљана Никшић (МСП), Смиља Тишма и Јелена Радојчић (деца логора Јасеновац) Жељко Вранеш и Драган Станојевић
Ивица Дачић и Драган Станојевић
Министар МСП Ивица Дачић и Драган Станојевић
Наш РОД Жељко Вранеш (члан председништва) и Драган Станојевић на пријему у МСП

 

One thought on “Покрет „РОД“ на састанку са министром Ивицом Дачићем”

  1. Честитам на разговорима и договорима председнику „РОД“- а Драгану Станојевићу и Жељку Вранешу, члану председништва на пријему у МСП. Тако се то ради – да се види и да се чује Идемо даље.
    Раде Бакрачевић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *