Немили догађаји и ратна дешавања који су задесили нашу земљу и народ као једну неумитну последицу имају и настајање великог броја ратних ветерана. Статус ратних ветерана у држави Сбији је маргинализован до те мере да народ скоро и да не препознаје значај и дело људи који су се борили. Морамо бити свесни постојања тих људи и о њима мислити на задовољавајући начин. Имамо доста и ратних инвалида који тешко остварују своја права.

Покрет родољуби Oтаџбине и дијаспоре „ РОД“ жели да скрене пажњу државним органима и грађанима на статус ратних ветерана у друштву.

Покрет „РОД“ је у своје циљеве деловања уврстио и тежњу да се ветеранима Србије омогуће сва права и деловања како доликује људима који су ветеранско звање заслужили дајући свој допринос борбом и својм крвљу на бојиштима. 
Свуда у свету се можемо срести са примерима односа државе према ветеранима који су сасвим задовољавајући и примерни. Стога не видимо разлог да се и нашој држави не посвети томе више пажње.

Често се можемо срести са разноразним предлозима, међутим морамо бити свесни да ветерани имају право да захтевају и да се приликом одлучивања о њима самима морају и они консултовати. Приликом разговора на ту тему можемо често чути коментар државних органа да се нема пара и да се сачека неко боље време. Срамотно је за државу да на тај начин покушава да оправда своју неажурност и споро деловање у доножењу закона о ветеранима и њиховом статусу.

Држава се треба поносити тим људима. 
Држава треба експресно да донесе законе у смислу бољег фукционисања ветеранских питања.

Покрет родољуби Oтаџбине и дијаспоре „ РОД“ у својој организацији рада има и савет за ветеранска питања те ће се у складу са законом и искреном бригом за ветеране активно укључити у решавање проблема ратних ветерана и инвалида рата.
За поштовање и боље сутра ратних ветерана.

Члан савета за безбедност и ветеранска питања покрета „РОД“
Ратни ветеран 63.падобранске бригаде
Момчило Минић

https://www.facebook.com/pokret.rod/

2 thoughts on “Покрет РОД захтева поштовање српских ветерана на државном нивоу”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *