Браћо и сестре у расејању и Отаџбини!

Покрет Родољуба Отаџбине и Дијаспоре „РОД“ захтева од Владе Републике Србије, да усвоји Декларацију о увођењу „националног дана свих српских жртава 20 ‘ог века“ и да се изгради „меморијални центар српских жртава“ коју је предложила дијаспора и коју је у Скупштини Р.С. на посебној тематској седници, одржаној 29 јуна 2015 године, предложио Председник Скупштине дијаспоре и Срба у региону а садашњи Председник Покрета „РОД“ Драган Станојевић.  

 

 Позивамо све покрете, странке, удружења, заједнице, појединце и друге друштвено политичке субјекте, да подрже ову иницијативу и тиме заштитимо културу сећања на наше мученике. 

Декларација о српским жртвама Д.С.

Овде можете погледати обраћање са иницијативом Драгана Станојевића у Скупштини Р.С.

 

 

 

3 thoughts on “РОД захтева од Владе Р.С. усвајање Декларацијe о увођењу „дана свих српских жртава 20’ог века“”

  1. Драган Ђоговић, то је човек који се бори за Меморијални центар српским жртвама геноцида већ преко 30 година. Први је који је покренуо официјално ту иницијативу још 1982 године из српске дијаспоре, Беча, Аустрије, због чега су га комунисти брутално прогањали. Он је великих мука имао због тога, али никада није поклекнуо. Био је поводом тога неколико пута у медијима и на српским телевизијама.. Његов став је да у Србији још не постоји политичка воља за Меморијалним центром, јер сваку помисао реализације Меморијалног центра, одмах опструишу домаћи велеиздајници, Запад и Хрвати. Овде, на фејсу, можете пратити његову иницијативу: https://www.facebook.com/inicijativa.za.memorijal.srpskim.zrtvama.genocida/

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *