O nasem pokretu Rodoljubi Otadzbine i Djaspore“ROD“ objavila je Radiio Televizija Srbije RTS.

Dragan Stanojević na čelu Pokreta ROD

Posle registracije Pokreta Rodoljubi otadžbine i dijaspore-ROD, koji su osnovali lideri srpskih zajednica na svim kontinentima u cilju zaštite interesa srpskog rasejanja i srpskih interesa u celini, održana je i Izborna skupštine Pokreta ROD, od 9. do 11. aprila u, simbolično odabranom, manastiru Mileševa i okolini.

U saopštenju ROD-a, između ostalog piše, da se posle dužeg dogovaranja došlo do ideje da se stvori jedna vrsta pokreta koji bi predstavljao 5 miliona rasejanih Srba sa svih kontinenenata, kao i one u matici, i to bez ideoloških odrednica.

Dragan Stanojević je u porti manastira Mileševa pročitao pripremljenu i usaglašenu Deklaraciju koju je ROD doneo u cilju odbrane Kosova i Metohije.

Osnivači Pokreta ROD u manastiru Mileševa

Osnivači Pokreta ROD u manastiru Mileševa

Kasnije, na dnevnom redu Izborne skupštine ROD-a bio je izbor predsednika, predsedništva, usvajanje Deklaracije i druga pitanja.

Na predlog Dragiše Vasiljevića iz Austrije i uz podršku ostalih osnivača, jednoglasno je izabran predsednik Pokreta ROD, privrednik iz Rusije i Ukrajine, Dragan Stanojević, nekadašnji predsednik Skupštine dijaspore i Srba u Regionu.

Izabrani su i članovi predsedništva:

1.Boris Maksimović iz Norveške

2. Dragiša Vasiljević iz Austrije

3.Slobodan Benđo iz Australije

4.Željko Vraneš iz Engleske

5.Đuro Plavšić iz Nemačke

Na skupu se dogovaralo o organizacionoj strukturi pokreta, kao i o budućim oblicima saradnje i okupljanja članstva.

Poslednjeg dana, članovi pokreta ROD sastali su se sa predsednikom opštine Nova Varoš, Radosavom Vasiljevićem i njegovim saradnicima i upoznali sa turističkim i privrednim potencijalom ovog kraja.

U saopštenju piše da je delegacija ROD-a obišla proizvodne pogone nekoliko uspešnih privrednika u ovom kraju radi pronalaženja potencijala za saradnju i realizaciju ekonomskih ciljeva pokreta.

http://www.rts.rs/page/rts/sr/Dijaspora/story/1518/vesti/3109572/dragan-stanojevic-na-celu-pokreta-rod.html?message=ok&noCnt=true#thanks

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *