САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ ПОКРЕТА „РОД“ ПОВОДОМ АНТИСРПСКЕ ХИСТЕРИЈЕ У ЦРНОЈ ГОРИ И ПОЛИТИЧКОГ ПРОГОНА       

 

Ми, Срби из расејања, представници и лидери српских заједница са свих континената окупљени у Покрету „РОД“, са дужном пажњом пратимо дешавања у српским земљама због положаја наших сународника, у овом случају у ЦГ где се већ две деценије одвија на очиглед целог света невиђена дискриминација над Србима.

          Желимо напоменути да је један од главних циљева и приоритета Покрета „РОД“ , обезбеђивање заштите српских националних интереса где год су ти интереси угрожени. У Црној Гори видимо константне антисрпске хистерије и борбу против свега српског, укључујући политички прогон оних који се јавно супростављају тој дискриминацији. Ми не можемо заборавити све срамне одлуке које је донела актуелна црногорска власт и које директно угрожавају националне интересе Србије и Српскога РОД-а.

          Овим Саопштењем упућујемо апел црногорској власти да престане да доноси непријатељске политичке одлуке против српскога РОД-а, да престане са политичким прогоном посланика ДФ-а, Милана Кнежевића и Небојше Медојевића, који су решењима режимског правосуђа „стављени у затвор“ као сведоци, без скидања посланичког имунитета. Милан Кнежевић је већ 12 дана забарикидиран у Скупштини ЦГ бранећи своја уставна права и закон. Небојша Медојевић је буквално „киднапован“ приликом изласка из Скупштине и ово није први пут да власт овако делује против политичких противника.

          Сматрамо да је оваквим деловањем антисрпска хистерија доживела кулминацију, због чега смо сви дужни да искажемо солидарност и спремност у одбрани наше браће која већ неколико година пролазе Голготу због својих патриотских ставова и начела.  

Покрет „РОД“ ће и даље пратити ситуацију и у складу са својим циљевима, бранити српске националне интересе, а по потреби обавештавати владе и посланичке групе у парламентима домицилних држава о дискриминационим и антидемократским процесима у ЦГ.

Председник Покрета „РОД“

Драган Станојевић

 

Београд, 11.12.18.

 

САОПШТЕЊЕ КНЕЖЕВИЋ pdf

Апел црногорској власти да прекине са политичким прогоном Медојевића и Кнежевића

 

Pokret “ROD”: Režim u Crnoj Gori sprovodi antisrpsku histeriju

Ps. желимо да Вас обавестимо да и наш апел није остао без реакције и да су Милан Кнежевић и Небојша Медојевић ослобођени на следећи дан после објављивања нашег саопштења!

Слава Богу!

https://www.danas.rs/svet/crna-gora-ustavni-sud-oslobodio-zatvora-medojevica-i-knezevica/ 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *