Pokret-ROD-Saopstenje-za-javnost-28.-april-2018 у пдф формату

 

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

поводом јавне изјаве премијера Владе Републике Србије Ане Брнабић

 

Поводом изјаве председнице Владе Републике Србије Ане Брнабић у вези са њеном спремношћу на потписивање правно обавезујућег споразума са Приштином

(https://facebookreporter.org/2018/04/27/ana-brnabic/)

 

Представници дијаспоре са свих континената окупљени у Покрет „Родољуби Отаџбине и дијаспоре“ упозоравају Владу Републике Србије и председницу Владе Ану Брнабић да не игноришу ставове из наше „Декларације о заштити Косова и Метохије“ усвојене 10. априла 2018. године те да својим изјавама и деловањем не отежавају напоре РОД-а и целог српског наРОДа на очувању наше јужне покрајине у саставу Србије.

 

Сви државни органи и званичници Републике Србије имају обавезу да поштују и спроводе законе државе у којој живе, као и да штите њене интересе и спрече угрожавање територијалне целовитости. Подсећамо на члан 307 Кривичног законика Републике Србије „Ко силом или на други противуставан начин покуша да отцепи неки део територије Србије или да део те територије припоји другој држави, казниће се затвором од три до петнаест година“ као и на члан 306 „Грађанин Србије који потпише или призна капитулацију или прихвати или призна окупацију Србије или појединог њеног дела, казниће се затвором најмање десет година“.

 

Сходно горе наведеном, Покрет РОД заузима чврст став да предсеница Владе Ана Брнабић може да стави свој потпис само на документ који је у складу са Уставом Републике Србије иначе ће сам документ бити неважећи а она лично одговорна за кршење Устава те да ће за своје поступке бити кривично гоњена.

 

Овим путем подсећамо и председника Србије Александра Вучића на заклетву изречену пред Народном скупштином Србије и захтевамо од њега да је испуни дословно и у целости: „Заклињем се да ћу све своје снаге посветити очувању суверености и целине територије Републике Србије, укључујући и Косово и Метохију као њен саставни део, као и остваривању људских и мањинских права и слобода, поштовању и одбрани Устава и закона, очувању мира и благостања свих грађана Републике Србије и да ћу савесно и одговорно испуњавати све своје дужности“

 

Покрет РОДОЉУБИ ОТАЏБИНЕ И ДИЈАСПОРЕ „РОД“

  1. април 2018.године

www.srpskirod.org

 

Овде можте видети аудио интервју др.Драгана Петровића, поводом изјаве премијерке али исто тако је изразио велику подршку нашем РОД-у!

2 thoughts on “САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ ПОКРЕТА „РОД“ ПОВОДОМ ИЗЈАВЕ ПРЕМИЈЕРА А.Б”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *