Srbi iz dijaspore posetili Novu Varoš

Predstavnici Srba  iz evropskih zemalja i Rusije juče su posetili opštinu Nova Varoš kao i vodeće privredne subjekte iz oblasti prehrambene industrije koji posluju na teritoriji opštine Nova Varoš.

U Skupštinskoj sali u Novoj Varoši održan je sastanak gde su Srbi iz dijaspore mogli da čuju sve turističke i druge potencijale kojima raspolaže Nova Varoš. 

Delegaciju su dočekali predsednik opštine Radosav Vasiljević,  direktorka Turističke organizacije „Zlatar“ Rosa Jakovljević i Marijana Đokić, šefica za lokalni ekonomski razvoj.

Posetili su privredne subjekte iz oblasti prehrambene industrije, Zlatarplast AD Nova Varoš prerada voća; preduzeće „Avdić“ pogon za proizvodnju u Kokinom Brodu; Uvačko jezero kao i turističku zonu Zlatara.

Posetili su i jednu od najvećih farmi krava u našem kjraju u domaćinstvu Popović.

Izgradnja ski-staze i žičare na lokaciji gde bi snega bilo u dovoljnim količinama, a i dužina staze da bude veća su neki od uslova za uspešan zimski turizam, istakli su predstavnici Srba okupljenih u Pokret „Rodoljuba Otadžbine i Dijaspore“ i naglasili da je veoma važna promocija ovog kraja kao i pojavljivanje na sajmovima turizma van granica Srbije.

Foto: Alem Rovčani

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *