Српска дијаспора заинтересована за улагање у нововарошки крај

 


Представници српског расејања из петнаестак земаља, окупљених у Покрет „Родољуба Отаџбине и Дијаспоре“ обишли су Нову Варош и том приликом након састанка са општинским руководством посетили су неколико привредних субјеката који се баве углавном производњом здраве хране. Гости из дијаспоре показали су интересовање и за улагање у овај крај, пре свега у туризам и прехрамбену производњу.

У фокусу разговора челних људи општине и гостију из иностранства били су туризам и производња здраве хране. Како би им приближили овај крај и представили део оног са чиме располажу домаћини су, након разговора у згради локалне самоуправе, организовали обилазак хладњаче Златарпласт и производног погона Предузећа за производњу кондиторских производа Авдић на Кокином Броду, након чега су посетили и фарму крава у домаћинству Поповић а затим се и упознали се са лепотама Увачког језера.

– Након што су обишли општину и упознали се са потенцијалима са којима располажемо, очекујем да ће неко од ових успешних људи или неко од њихових пријатеља доћи да улаже у наш крај. Посебно интересовање су показали за производњу здраве хране и туризам – каже председник општине Радосав Васиљевић.

Српска дијаспора није била упозната са потенцијалима које пружа Златар и цео нововарошки крај. Једногласни су у оцени да је планина Златар једно чудо од природе за које мали број људи зна ван граница Србије. Па су због тога обећали помоћ како у привлачењу инвеститора тако и у промоцији овог краја у целом свету.

Привредник Фико Авдић и Драган Станојевић председник Покрета „РОД“Привредник Фико Авдић и Драган Станојевић председник Покрета Родољуби Отаџбине и Дијаспоре „РОД“ (foto: ppmedia.rs)

– Наша дијаспора има потенцијал како у ивестирању тако и у промоцији овог краја. Сви који су овде углавном су људи доказани у свом послу и нису знали да постоје овако лепи предели и које пружа Нова Варош – истиче председник Покрета “РОД” Драган Станојевић.

Фарма крава породице Поповић у Кућанима, селу двадесетак километара удаљеном од центра града посебно је била интересантна гостима из иностранства, као и начин призводње млека и млечних производа. Младен Поповић на свом имању произведе дневно више од пола тоне млека и каже да од овог посла може да се лепо живи на селу.

Делгација српске дијаспоре у посетил фарми крава породице ПоповићДелегација српске дијаспоре у посети фарми крава породице Поповић (foto: ppmedia.rs)

Нови долазак представника дијаспоре заказан је за лето када се могу очекивати и конкретни резултати када је у питању улагање у нововарошки крај.

http://zlatarinfo.rs/vest/3249/srpska-dijaspora-zainteresovana-za-ulaganje-u-novovaroski-kraj

http://www.glaszapadnesrbije.rs/vest727410.html

http://www.radioluna.rs/uzicki-kraj/19362/srpska-dijaspora-zainteresovana-za-ulaganje-u-novovaroski-kraj.html

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *