Поводом дешавања на Косову и Метохији и још једног шиптарског напада на Србе, лидер Покрета РОД је изјавио Руским медијима да је крајње време уништити шиптарске терористе и затворити Америчку базу Бондстил!

Драган Станојевић, лидер Свесрпског покрета Родољуба Отаџбине и Дијаспоре „РОД“, за Руски медиј „SVPRESА“ каже да је Београд могао да утиче на ситуацију да је за то постојала политичка воља: – Проблем је што се наша влада плаши реакције Брисела и Вашингтона. Иако смо имали све „аргументе“ да спречимо још један погром Срба на Косову и Метохији! 

У исто време, могли смо искористити ситуацију и протерати САД са њиховом базом и угасити Бондстил. 

Данас је ситуација у свету другачија, више није униполарна, нема апсолутне власти САД. Због тога улога Русије на међународној сцени постаје све значајнија, можда би Русија могла одиграти и улогу миротворца, али разумемо да САД то неће дозволити. На крају крајева, такозвана Република Косово њихов је пројекат, дали су им независност, па је сада морају бранити свим средствима, чак и употребом специјалних снага против ненаоружаних људи.

Међутим, процене су да Београд неће ићи у конфронтацију са Западом чак ни ради спасавања живота Срба. Дакле, Русија практично нема маневарски простор. Тако се Москва нашла у ситуацији да српска јавност од ње очекује одлучну акцију, а званични Београд не муца ни о чему таквом.

https://svpressa.ru/world/article/313023/ 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *