Поштовани српски РОДе, желимо да Вас обавестимо да је градоначелница града Чикага Лори Лајтфут прогласила Видовдан празником града Чикага.

То је одавање великог поштовања према нашој дијаспори која је у Чикагу оставила дубок корен у многим сегментима друштва. 

„Видовдан слави помирење и издржљивост наРОДа који је био потлачен, који стреми ка слободи, достојанству и једнакости – универзалним идеалима који инспиришу и захтевају нашу константну опрезност до овог дана“ рекла је Лори Лајтфут.

Овим речима је показала поштовање и значај празника Видовдан за васцели српски РОД.

Покрет РОД се захваљује и упућује госпођи Лајтфут велику благодарност за доношење историјски важне одлуке за сав српски РОД. 

Такође желимо да напоменемо да је Видовдан званично „дан српске дијаспоре“, на жалост, власт Србије годинама „заборавља“ ту чињеницу, не организује и не обележава дан дијаспоре. 

Наравно, наше расејање ће се увек борити за интересе нашег РОДа и Србије, без обзира на то, како се нека власт односи према нама.
Ми се водимо речима „СРБИЈА ЈЕ ВЕЧНА ДОК СУ ЈОЈ ДЕЦА ВЕРНА“!
 
Данас васцели СРПСКИ РОД слави ВИДОВДАН – СРЕЋАН НАМ СВИМА ВИДОВДАН!

 

 

https://www.novosti.rs/planeta/dijaspora/1011366/gradonacelnica-cikaga-proglasila-vidovdan-praznik-grada-njene-reci-srpskom-narodu-vas-dirnuti-foto?fbclid=IwAR3ZWNVYnC0hh-d-X9QqX0pjyxHY53JQE1TN8wlf1XyP4HxrQm0i8YQr4ds

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *