ОТВОРЕНО ПИСМО ВЛАДИ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

(поводом вођења политике и преузетих обавеза Владе Србије према имигрантима)

 

Поштовани, дозволите да у име представника српског расејања са свих континената, окупљеним у Покрету дијаспоре „РОД“ изразимо велику забринутост поводом обавеза и политике коју сте преузели у име нашег народа а поводом мигрантске кризе.

Државни органи су потписали уговоре, не само о изградњи кућа у којима би се смештали мигранти који су тренутно на територији Србије, као и насељавању приватних имања, него и прихватању миграната које Европска Унија одбије, и све то покривате одавно створеним координационим тимом за питања миграција при Влади Републике Србије.

Обавезе које сте преузели потврђене су од стране бившег Министра унутрашњих послова Аустрије, Херберта Кицклог, коме се овом приликом захваљујемо на искрености при гостовању у емисији “ Зентрум“, где јавно потврђује постојање овог уговора и намере да се Србија додатно окупира мигрантима, а по нама, одбеглим ратницима Блиског Истока.

Покрет родољуба Отаџбине и Дијаспоре РОД оштро осуђује све делатности Владе Србије везане за прихватање и насељавање одбачених миграната из Европске Уније. Просто је не прихватљиво да се насилно промени структура становништва Србије и Држава доведе у опасност.

Имамо разна сведочења да је у Србију недавно довезено само у току једне ноћи неколико десетина аутобуса одбијених миграната, а по летошњим подацима, званично има око 4000 миграната од којих 3000 деце. Сматрамо да ови подаци не огдоварају правом броју миграната јер многи су прошли кроз Србију без задржавања али се не зна број који није успео да настави пут ка жељеној дестинацији.

Покрет РОД сматра да је недопустиво да оволики број миграната буде на територији Србије јер су сви они ушли у Србију из земаља чланица Европске Уније и мора се захтевати њихов повратак у те државе, чланице ЕУ.  

Даље, стварањем мале балканске уније (малог шенгена) стварају се услови за несметани упад великог броја такозваних миграната без икакве контроле, на територију наше Отаџбине као и Албанаца.

Комесаријат за избеглице још није решио збрињавање најмање десет хиљада српских избеглица које су протеране са својих огњишта из бивших југословенских република уз помоћ оних истих који данас траже од Србије да прихвати огроман број избеглица из Африке и Блиског Истока, како би их населили на вековна српска огњишта, уз обавезу да им обезбеди бесплатно становање, храну, одевање, здравствену заштиту, школовање а све на терет државе Србије и њених грађана.

Ако је некој европској земљи потребан милион радника, то се решава миграционом политиком те се Покрет РОД залаже за то, да се обустави сваки вид прихватања миграната који су ушли у Србију са територије ЕУ и да се спречи демографско мењање популације насељавањем миграната у Србији. Такође да се не дозволи пријем миграната који буду депортовани из европских држава, чланица уније јер они нису Срби па да буду враћени у Србију, а нарочито не прихватати новокомпоноване српске држављане који су држављанство примили на политичкој основи или куповином путне исправе (држављанства)

Део држава европске уније се жестоко супротстављају овом наметнутом уговору, који изазива велике поделе у Европи као и нереде на улицама, како видимо у медијима. Очигледан показатељ ове чињенице је понашање миграната који су до сада успели да дођу до жељених дестинација у Европи.

Сведоци смо великих културолошких, образовних и верских неразумевања од стране миграната. Немогуће је очекивати да се толика маса миграната уклопи у европске животне навике, а и не види се намера да они мењају своје животне навике, стечене у земљама из којих су дошли.

Такође смо сведоци све учесталијих испада миграната т.ј. бруталних напада на грађане Србије, нарочито у пограничним градовима уз границу са Мађарском. На друштвеним мрежама се могу видети објаве, чак и снимци који ово потврђују. Зашто српске власти и медији ћуте?

У свој тој збуњености, мигранти своје негодовање изражавају насиљем које само ствара контра ефекат. Социјалну интеграцију је не могуће спровести јер им се све поклања а они само паразитирају на рачун држава у којима се тренутно налазе, а сад би мало да их преселе у Србију па да ту искаљују свој бес. Републици Србији није потребно овакво стање и то засигурно треба спречити.

Поведимо се примером земаља чланица Европске Уније које су донеле забрану или стриктне услове под којима мигранти могу да се настани на њиховој територији.

Територија Републике Србије је светиња за држављане, грађане и васцелу српску дијаспору а Покрет РОД је забринут за матицу и могуће демографске манипулације овом одлуком прихватања споразума коју је у Маракешу без одлуке Скупштине Србије, подржао министар Ђорђевић, а недавно некакав уговор потписала председник Владе, Ана Брнабић, и ко зна ко још, а да се у овом моменту не зна. Обмана, као што је обмана да ће мигранти живети по српском традиционалном систему.

Дијаспора зна да се ЕУ решава радикалних миграната бившег ИСИЛ-а да не би од Европе направили нову исламистичку државу, па „кусур“ шаљу Србији. Е , па то не сме да се деси. Нису српски преци гинули да сад Србија постане Калифат. 

Док с једне стране председник Владе продаје дигитализацију као златну јабуку, дијаспора нема могућност електронског гласања, нема своје представнике нигде, постоје разноразне управе и канцеларија за дијаспору, али оне служе само за страначко намиривање и поделу дијаспоре а не суштинске помоћи дијаспори! Многе странке и покрети, само злоупотребљавају дијаспору, представљајући лажну бригу за нас.

Скупштина Дијаспоре и Срба у региону као највеће представничко тело дијаспоре не може да добије простор за рад али зато, разноразне непријатељске НВО имају шта пожеле и где пожеле.

Како ствари стоје Влада Србије води мајчинску политику према афричким и блиско-источним мигрантима а српској нацији и дијаспори је маћеха!

За нас је не схватљиво да велики број Срба у дијаспори нема пасоше или је процедура толико захтевна, да људи из дијаспоре нису у стању да је испуне и тако годинама остају без пасоша, док мигрантима делите и шаком и капом! 

Мигрантима амерички амбасадор отвара кафиће (наравно уз аминовање Владе Србије), дијаспора мора да плаћа рекете локалним властима да би добили дозволу за рад. Да не спомињемо повластице страним компанијама које отварају фабрике по Србији, (многе из њих, само да би добили средства од Државе)! Зашто дијаспора нема такве повластице? 

Дијаспора плаћа порезе на имовину и израбљује се на све могуће начине. Кад год дијаспора крене пут Србије, вештачки се обара курс да би се девизе купиле по што нижем курсу и још једном опљачкали дијаспору. Више од пола својих одмора трошимо на бирократију и вештачки створене препреке.

Исто тако желимо да напоменемо, да дијаспора шаље дознаке од 4 до 6 милијарди долара сваке године и средства која додељујете имигрантима су и наша!

Много пута смо чули од вишег руководства Србије поруке дијаспори „Србија је Ваша кућа и Ваша мајка“ а ми имамо осећај да је маћеха и желимо да постане мајка! 

Овакво понашање Владе Србије преноси се на све структуре у Србији па се добије утисак да осим фамилији, Дијаспора само смета. Није то да смета кад се Србија пуни девизама већ што српске власти не могу да нас контролишу као и наш не замућени ум у дијаспори. Тај не замућени ум би могао да буде озбиљна претња сваком систему који покушава да манипулише нашом свешћу и знањима, па су због тога процедуре за гласање тако смишљене да се засигурно искомпликује морална и законска обавеза сваког Србина у дијаспори. Видимо да разни представници власти покушавају да манипулишу дијаспором, стварајући нека своја удружења, игноришући легалне представнике дијаспоре.

Због свега наведеног, Покрет РОД захтева повлачење свих уговора везаних за миграцију на територији Србије, нарочито на окупираној територији, Косова и Метохије. Исто тако захтевамо тренутно активирање законом предвиђених мера за кажњавање свих који нису легалним путем ушли у Србију. С тим у вези Покрет РОД захтева да се утврди поједина као и институционална одговорност свих који се по било ком основу спомињу у оваквим, за нацију и Државу штетним одлукама. 

Све се више у дијаспори говори, да су српској власти дражи мигранти од Срба у дијаспори!

Остајемо у нади да ће власт Србије умети да се одлуче између дијаспоре и миграната, коме ће бити мајка а коме маћеха.

 

У име Покрета „РОД“

Председник, Драган Станојевић

Влади Србије дражи мигранти од Срба у дијаспори!

 

Београд, 10.12. 2019

5 thoughts on “Влади Србије дражи мигранти од Срба у дијаспори!”

  1. Eeeee Narode moj!ja sam Veteran sa 19 godina,branio zemlju a prava nemam nikakva!cak i cerku moram da vodim kod privatnog ocnog lekara!ajde sto posla za nas sa dijagnostikama nema vec im ni pomoc netrazim,jer nas Veterana ima mnogo,neki krov nemaju,a odmah smo sa 18-19 itd god,pojurili na granicu sa Albanijom,da bi mi sad drugi skupljali za lekarske preglede?!da sam tada znao da me ovo ceka,i sam bi isao junacki u napad pa sta bude!!!

    1. Јоване, ветерани већ два месеца бивкују у Пионирском Парку, управо по питањима који се тичу и тебе. Нажалост организатори нон стоп говоре да не желе никакво политизирање ветеранског питања. Покрет РОД подржава ветеране у сваком погледу па и у њиховој жељи да остану аполитични. Уз дужно поштобање, желимо им да успеју у намери.

  2. Као нестраначки народни посланик тажио сам одговор о тачности изјаве аустријског миистра и додатним питањима о трошковима Србије за мигранте и нисам добио од председнице Владе, министра полиције и министра финансија. Срамота ме је због неодговорне Владе Србије.

    1. Ви сте једини посланук који се искрено бори али ког намерно не чују, чуће историја! Наше је да не оставимо све то без реакције!

  3. Sramota prema nasim precima a stid prema nasim potomcima. Srbija je okupirana drzava. Glas naroda ne smije da se cuje. Vlada pokorna i poslusna prihvata sve sto joj se nalozi a sto je po pravilu protiv interesa naroda i buducnosti. Sodoma i Gomora

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *